Crtice sa završnog druženja

Crtice sa završnog druženja

Nogometna utakmica „Judaši“ : „Tate“

 

Rezultat: miroljubivih 3:3

Najgrublji igrač: Jožek (Redefinirao je poznatu navodnu izreku nogometnih trenera da lopta može proći, a igrač ne, dodajući da pri tom nije bitno za koju ekipu igrač igra.)

Najstariji igrač: Deda (3 ili 4 igrača „Judaša“ zajedno nemaju godina koliko i Deda)

Najjači igrač: Mucek (pogledaj opasku red iznad uz zamjenu godina/kila)

Najglasniji igrač: Matija (Autoritativno je vodio svoju ekipu podvikivajući na sve, cijelo vrijeme.)

Sudac: Nije ga bilo. Ali da je bio, sigurno bi odmah otjerao Matiju. Da Matija ne izađe iz štosa.

 

Bilo je i nekih nepravilnosti. Za sada je sigurno da su „Judaši“ imali jednog igrača za kojeg sa sigurnošću možemo reći da nije judaš (Ian).

„Tate“ su imale pravo „letećih“ izmjena, ali neke su izmjene bile toliko brze da zamijenjeni igrač nije stigao izići s terena, a zamjena je već igrala. Zbog toga se možda kod nekih gledatelja stekao dojam da je „Tata“ bilo više na terenu od „Judaša“. A možda je dojam o više „Tata“ bio zbog brzine trčanja „Tata“ i pokrivanju terena?

 

Potezanje konopa

 

Samo jednu opasku imam za ovo natjecanje. Opet je bilo i nadmetanje „Tata“ i „Judaša“. Središnja oznaka je dosta dugo bila u gotovo središnjoj poziciji, iako su se obje strane trudile. Tada sam primijetio da je tata Lindić za to vrijeme jednom rukom mahao svojim navijačicama! Kada je konop prihvatio s obje ruke, igra je bila završena.

 

Najmrgodniji član

 

Najmrgodniji član na druženju je bila Katarina. Namrgođena je bila jer nije mogla sudjelovati u igrama, bojeći se da će izgorjeti na suncu, a to bi bilo loše jer već u subotu ima Europski kup u Leibnitzu! Obući kimono na izgorjelu kožu - to ne želite isprobati!!!

 

Majstori(ce) zabave

 

Majstori zabave od muške strane su bili tata Klarić i tata Hrkec. Prvi je majstorski odradio posao DJ-a, sportskog komentatora i zabavljača, a drugi, očito odobravajući izbor glazbe prvoga, plesao uz roštilj, pjevao i izveo nezaboravnu break dance plesnu točku (i helikopter! - break dance plesna figura).

 

Od ženskog dijela, svakako treba spomenuti duet Lorene i mame Štengl koji nam je pokazao što znači uživati u pjevanju.

 

Da, bio je tu i mikrofon, a najzanimljivije otkriće je bilo da bi tata Lindić mogao sinkronizirati dokumentarne filmove o zvukovima džungla, uz naravno, glazbu u podlozi.

 

 I na kraju, ne bi bilo u redu ne spomenuti "Majstore pekače" koji su uvijek s jednim okom na roštilju, ispekli svo meso i napravili izvrsnu kotlovinu.

Vlado