EU financira Profectus !

EU financira Profectus !

Judo klub „Profectus Samobor“ ponovo dokazuje da se može i drugačije. Program „Judo za djecu  i mlade“ samoborskog kluba od danas se financira od strane Europske unije!

 

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u četvrtak 27. rujna 2018. godina održano je svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i 36 korisnika za projekte financirane od Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Ovo je prvi puta da Europski socijalni fond dodjeljuje sredstva namijenjena razvoju športa u Hrvatskoj.

 

Projekt Judo kluba „Profectus Samobor“ "Judo za djecu i mlade" izabran je u programu Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport s ciljem povećanje dostupnosti besplatnih športskih sadržaja za tu grupaciju djece i mladih.

 

Dvogodišnji program je usmjeren na djecu i mlade čiji su roditelji nezaposleni ili korisnici dječjeg doplatka, djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade iz jednoroditeljskih obitelji, djecu i mlade iz obitelji s troje ili više djece, djecu i mlade s problemima u ponašanju, djecu s teškoćama u razvoju, te mlade koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno ekonomskog statusa ili su nezaposleni.

 

Uključeni u program Judo kluba „Profectus Samobor“ imat će mnoge pogodnosti jer u projektu vrijednom blizu milijun kuna bit će osigurano besplatno treniranje i sva potrebna športska oprema za judo, a klub će kroz projekt nabaviti dodatne rekvizite za rad, vozilo i imati osigurano financiranje rada i školovanje trenera.

 

Uz rad s djecom s posebnim potrebama, ovo će biti već drugi potpuno besplatni program koji klub nudi djeci s područja Samobora i šire.

 

Judo klub „Profectus Samobor“ nije stao samo na ovome jer su još dva predložena programa za financiranje iz programa Europske unije u procesu ocjenjivanja. Međutim, provođenje programa ovisi i o trenutačno najvećem problemu kluba - neadekvatnom prostoru. U klubu se nadaju da će nakon EU i lokalna politika prepoznati sav koristan rad koji rade i nakon dugo vremena i puno obećanja pronaći novi prostor za rad kluba. Tako bi se povećale i mogućnosti Judo kluba „Profectus Samobor“ u sportskom radu, u radu s djecom s poteškoćama u razvoju, te u ovom novom socijalnom programu. Tako bi i grad Samobor mogao opravdano nositi naziv grada prijatelja (sve) djece.

imgm2867-550x250.jpg
spotpisivanjaugovora.jpg