Još jedan uspješan Profectus cup je iza nas

Još jedan uspješan Profectus cup je iza nas

Judo klub „Profectus Samobor“ po šesti je puta organizirao međunarodni judo turnir „Profectus cup powered by Biobaza“. Turnir za mlađe dobne uzraste održao se u subotu 15. veljače u sportskoj dvorani Samobor kod srednjih škola, a na natjecanju je nastupilo 275 natjecatelja iz 38 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.

 

Natjecatelji su podijeljeni u uzrasne skupina do 8, do 10, do 12 i do 14 godina, a svaki je natjecatelj dobio poklon glavnog sponzora, branda Biobaza farmaceutske tvrtke Magdis iz Svete Nedelje.

 Program je započeo plesnom točkom ženske plesne grupe Ladies Latin.

U ima gradske uprave grada Samobora natjecatelje je pozdravio prof. Juro Horvat, pročelnik za društvene djelatnosti, a natjecanje je otvorila članica uprave Biobaza, Lana Balog.

 

Uz medalje podijeljene su i posebne nagrade za najbolje natjecatelje u svakom godištu, a uz nagrade su pridodani i poklon paketi Biobaze pa su svi natjecatelji imali i dodatnu motivaciju za pokazati najbolje.

 

A u borbama je kao i uvijek bilo zanimljivo. Bilo je smijeha i veselja, ali i plača jer je bilo i onih koji su po prvi puta nastupili na tatamiju na pravom natjecanju.

 

Naši natjecatelji su osvojili 18 medalja, a prve tri su išle za najmlađe kojima je ovo bilo prvo službeni natjecanje: Vito Monjac je u uzrastu U8 osvojio zlato i nagradu za najboljeg natjecatelja, a Joško Nikolić i Matija Dakić su bili srebrni.

U uzrastu U10, dječaka i djevojčica do 10 godina, zlatnu medalju je osvojio Noa Veličan u kategoriji do 30 kilograma, a Patrik Čosić i Vito Gambiroža su bili srebrni. Brončane medalje u ovom su uzrastu osvojili Leon Jurković, Fran Knežević i Tea Librić. Na 5. mjesto, samo korak do pobjedničkog postolja stigli su Dorian Bečki i Vito Knežević.

U uzrastu do 12 godina Marko Ćurić je ponovo stigao do zlatne medalje, a Lara Cvetković, Nikola Sedlar, Ante Marjanović i Tin Želježnjak do brončanih medalja. Antonio Žapkar je na svom prvom turniru stigao do 5. mjesta.

U uzrastu do 14 godina Nika Slaček se već udomačila na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, a Teo Bošković je bio srebrni. Lucija Kolarić i Jakov Župančić su natjecanje završili na 3. mjestu, a malo je naedostajalo Svenu Bečkom da se i on okiti medaljom.

Čestitke svima na prikazanim borbama!

U ekipnom plasmanu klub je osvojio pokal za prvo mjesto.

Hvala svim natjecateljima, trenerima i klubovima na dolasku i nadamo se da se ponovo vidimo slijedeće godine.

Velika hvala našim roditeljima i svima koji su pomagali u organizaciji, kao i Biobazi na njihovoj nesebičnoj pomoći.

8701969312655672669771481892404204555730944n1.jpg
medalje9.jpg