Judo vrtić - upisi

Judo vrtić - upisi

Počinje nova sezona i započinjemo s upisima novih članova u naše programe, a ove godine nudimo još nešto više.

 

JUDO VRTIĆ – ovaj naš program namijenjen je djeci od 3 do 6 godina starosti. Trener juda i odgojiteljica (teta iz vrtića) će uz igru i zabavu, ali i poštivanje pravila, potaknuti vaše dijete da u sportskom okruženju, na mekom tatamiju razvija svoje motoričke i funkcionalne, ali i socijalne sposobnosti.

 

Motoričke sposobnosti djece bolje se razvijaju uz planirane utjecaje, a stručno organizirana tjelesna aktivnost ima pozitivan utjecaj i na razvoj djetetove spremnosti za školu i njegov uspjeh u početnom školovanju.

Pozitivno je da djeca tjelesnu aktivnost poistovjećuju s igrom i zato je vrlo lako prihvaćaju. Zbog toga, program Judo vrtića je prvenstveno organiziran kroz igru. S obzirom da se kroz igru zabavljaju, djeca ne registriraju da im je nešto naporno, pa im možemo razvijati motoričke i funkcionalne sposobnosti, ali ih i naučiti nova motorička  znanja. Zbog toga su u te igre uključene i zahtjevnije vježbe. Kako je intelektualni razvoj u korelaciji s motoričkim, razvijaju se i sposobnosti zapažanja, pamćenja, razmišljanja, mašte i dr.

 

Najčešće pitanje je kada je dijete spremno za organizirano bavljenje sportom.

Naše iskustvo govori da kada roditelj procijeni da je dijete sposobno pratiti upute trenera da je moguće započeti sportski razvoj. Tada dječja koncentracija traje kratko vrijeme, pa je trening u trajanju od 45 minuta sastavljen od niza kratkih igara i vježbi.

 

Treninzi su ponedjeljkom i srijedom od 17,30 sati, a traju 45 minuta. Za trening je potrebna majica kratkih rukava, donji dio trenirke, bočica vode i papuče. Na tatamiju djeca treniraju bosa.

 

Djeca će se uključivati u rad Judo kluba „Profectus Samobor“ temeljem pismenog pristanka roditelja. Upis djece u klub se vrši u prostorijama Judo kluba „Profectus Samobor“, Dobriše Cesarića 5, u Samoboru, a prilikom upisa je obavezan razgovor roditelja s voditeljem programa.

Dobrodošli!

upisi2-djecjivrtic.jpg
kai1.jpg
kai31.jpg
20180507181004.jpg
img20171206183217.jpg