Katarina bizarno ostala bez medalje

Katarina bizarno ostala bez medalje

U Dubrovniku se u subotu i nedjelju održao Europski seniorski kup na kojem je nastupilo 156 natjecatelja iz 21 europske zemlje.

Katarina je nastupila u kategoriji preko 78 kilograma, a njen je nastup obilježio prilično rijedak slučaj. U kategoriji je nastupilo 5 natjecateljica i nakon odrađenih svih borbi, Maranić iz Zagreba je osigurala prvo mjesto. Za drugo mjesto konkurirale Katarina i dvije natjecateljice iz Splita. Sve su tri imale isti broj pobjeda, isti broj tehničkih bodova i zatvorila su krug pobjedama i porazima. Međunarodna judo federacija u svojim pravilima je predvidjela i takvu situaciju, pa je slijedeći kriterij bio provedeno vrijeme borbi u pobijeđenim borbama. Katarina Lucija je za jednu jedinu sekundu imala duže vrijeme borbi i zbog toga je završila na četvrtom mjestu, izvan postolja.

Bizarnost takvog pravila vidi se u tome što natjecatelj nema nikakvog utjecaja na brzinu reagiranja čovjeka koji upravlja monitorom za vrijeme i hoće li proteći nešto vremena od trenutka kada sudac da znak za početak ili mate, te kad pokaže oseakomi.

Tek slijedeći kriteri je težina, a Katarina je bila najlakša na vagi.

Svejedno, pravila su pravila i moraju se poštivati ma kako apsurdna bila.