Katarini seniorska bronca u Bratislavi

Katarini seniorska bronca u Bratislavi

Proteklog vikenda u Bratislavi održan je još jedan u nizu Europskih seniorskih kupova u judu na kojem je Katarina ponovo došla do pobjedničkog postolja.

 

Nakon stanke od kraja svibnja judaši koji nastupaju u ovom rangu natjecanja vratili su se na tatami. Zbog toga turnir u Bratislavi okuplja veći broj natjecatelja, ove godine njih 384 iz 34 države s pet kontinenata.

 

Katarina je nastupila u nedjelju u kategoriji seniorki preko 78 kilograma. Ona je trenutno na drugom mjestu europske rang liste, pa je kao nositeljica prvo kolo bila slobodna. U drugom kolu protiv izuzetno raspoložene slovenske seniorske viceprvakinje Torkar krenulo je sve po planu i Katarina je protivnicu natjerala na dvije kazne. Tada je primirila borbu i čekala priliku da Slovenku prisili i treću diskvalificirajuću kaznu, ali je u jednom naizgled bezazlenom napadu borba nastavljena na tlu i u okretanju Katarina je završila u zahvatu iz kojeg nije bilo izlaza. Kasnije, Torkar je stigla do zlatne medalje i potvrdila svoj sjajan dan.

U repasažu Katarina pobjeđuje poljsku juniorku Lis i četverostruku seniorsku prvakinju Mađarske Karpati. Suci nisu bili raspoloženi, pa su Katarini poništena dva bacanja, ali je ona uspjela zadržati smirenost i doći do borbe za medalju.

U borbi za broncu Katarina se suprotstavlja reprezentativnoj kolegici Radić iz Splita.

Radić je neugodna protivnica jer konstantno napada, a uz to, njih dvije se vrlo dobro poznaju. Radić je napadala, a Katarina nije uspijevala primiriti borbu, pa je vrlo brzo dobila dvije kazne zbog neaktivnosti i situacija nije dobro izgledala. Međutim, Katarina je čekala jednu grešku protivnice i ona se dogodila nakon polovice borbe. Sjajnom kontrom i kontrolom protivnice u padu, Katarina pobjeđuje ipponom i dolazi do brončane medalje.

 

Nakon srebra u Sarajevu i bronce u Orenburgu, ovo je Katarini treća seniorska medalja s europskih kupova ove godine čime je učvrstila drugu poziciju na europskoj rang listi.

69719304984573495222507946913028887019520n.jpg
fhqiyapcwqagcyzrfcu27nuvxuqao4vx.jpg
katarinalucijavukovic1.jpg
postoljekategorije78kg.jpg