Katarinina još jedna povijesna medalja

Katarinina još jedna povijesna medalja

Naša Katarina nastavlja pisati povijest samoborskog juda!

Na Europskom seniorskom kupu u Beogradu osvojila je srebrnu, prvu seniorsku medalju s europskih kupova za samoborski judo i naš klub.

 

Na natjecanju u subotu i nedjelju, 9. i 10. lipnja u Beogradu je nastupilo preko 260 natjecatelja iz 34 zemlje s tri kontinenta, a Katarina je nastupila u kategoriji seniorki preko 78 kilograma.

U konkurenciji 10 natjecateljica ždrijeb joj je u prvom kolu donio Baltić, predstavnicu Srbije. Ponesena navijanjem s tribina Baltić je krenula dobro i povela wazarijem, ali  je ubrzo Katarina preuzela inicijativu, navela protivnicu na dvije kazne i na kraju došla do pobjede ipponom tridesetak sekundi prije kraja regularnog vremena.

 

Nagy Kitti, slijedeća protivnica je mađarska seniorska viceprvakinja i jedna od najboljih Mađarica, ali danas protiv Katarine nije mogla. Nešto više od pola borbe je proteklo u kojima se Mađarica samo branila i zbog čega su je suci nakon tri kazne i diskvalificirali.

 

Polufinale je donijelo i psihički najtežu borbu. Zrinka Miočić iz Splita je dugogodišnja protivnica na mnogim hrvatskim i europskim turnirima, obje se vrlo dobro poznaju i mnogo zajedno treniraju. Miočić je u nekoliko posljednjih borbi odnijela pobjede, ali su sve borbe bile vrlo izjednačene i tek su detalji odlučivali o pobjednici.

Ovog puta Katarina je dominirala od početka do kraja borbe. Natjerala je protivnicu na dvije kazne, bacila je na wazari i na kraju u borbi na tlu pobijedila gušenjem.

 

U finalnoj borbi protivnica je bila iskusnija i teža poljska seniorska viceprvakinja Anna Zaleczna. Katarina je dobro krenula i uzastopnim napadima natjerala protivnicu na branjenje, a suci su to kaznili opomenom. Tada je Poljakinja iskoristila svoju veću masu i bacila Katarinu na wazari i uhvatila u zahvat iz kojeg se Katarina uspjela izvući prije bodovanja. Ubrzo je Zaleczna uspješno ponovila svoj napad, završila borbu i uzela zlato.

 

Katarina je od ove godine seniorka i na europskim seniorskim turnirima tek počinje sakupljati iskustvo u borbama protiv iskusnijih protivnica. Ovogodišnja dva europska kupa u Dubrovniku i Sarajevu završila je tik do pobjedničkog postolja, na 4. i 5. mjestu, a već sada je stigla i tako željena medalja. Ovaj rezultat, osim novih bodova na europskoj listi, donosi i dobro raspoloženje jer je pokazao raznovrsnost Katarininog juda u pobjedama bacanjem, gušenjem u borbi na tlu i taktičkom pobjedom diskvalifikacijom protivnice.

 

katarinalucijavukovic.jpg
postoljekategorije78katarinalucijaprvaslijevestrane.jpg
preuzmi210.jpg