Kraj uspješne 2014.!

Kraj uspješne 2014.!

Dragi naši!

 

Danas se završava za nas izuzetno uspješna godina. Prije samo godinu dana bili smo sretni što imamo mjesto za treniranje i nismo ni slutili što nam sve 2014. donosi.

 

U sportskom pogledu bila je to uspješna godina. Tijekom godine osvojili smo 5 pokala, 77 zlatnih medalja, 82 srebrne i 91 brončanu s 39 natjecanja u Hrvatskoj i Europi. Ako iz godine isključimo ljetne mjesece bez natjecanja, dane oko Nove godine i praznike, gotovo smo svaki vikend bili na natjecanjima. I vraćali se s medaljama.

 

Katarina je bila finalistica tri kadetska kupa IJF toura i na kraju godine je druga na svjetskoj kadetskoj listi u kategoriji +70 kg.

 

Lorena, Helena i Borna su osvojili medalje na europskom kupu za mlađe kadete u mađarskom Gyoru.

 

U 3. HJL (Hrvatska judo liga za kadete i mlađe kadete) ženska kadetska ekipa (Katarina, Lorena, Helena i Lucija Šinkovec + Matea Brletić) je u premijernom nastupu osvojila prvo mjesto, a Dominik je to isto napravio kao član ekipe Dalmacijacementa.

 

Ekipa djevojčica (Mia, Marija, Laura i Lucija Nakata) osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

 

Na prvenstvima Hrvatske medalje su osvajali:

- uzrast dječaka i djevojčica: Lucija Nakata – zlato, Mia – zlato, Laura – srebro, Marija – bronca;

- uzrast mlađih kadeta i mlađih kadetkinja: Lorena – zlato, Helena, Marija, Marcel i Borna – bronca;

- uzrast kadeta i kadetkinja – Dominik i Katarina – srebro;

- uzrast mlađih seniora i mlađih seniorki – Marcel i Katarina – bronca;

- uzrast seniora i seniorki – Dea – bronca;

- Sveučilišno PH – Dea – srebro.

 

I naši mlađi članovi se vraćaju s medaljama s natjecanja u njihovom uzrastu i sigurni smo da će oni nastaviti ovaj niz, a neki od njih i slijedeće, 2015. godine.

 

Zasluge za ovakve rezultate kao prvo pripadaju samim natjecateljima, njihovom htijenju, upornosti, marljivosti i hrabrosti. Treneri također zaslužuju pohvale. Toliko natjecanja, toliko vikenda na putu i dvoranama, toliko treninga, priprema, planova da bi i onima koji se samo time bave bilo dovoljno. A naši to treneri rade uz svoj „pravi“ posao i to samo za stisak ruke nakon uspjeha i osobno zadovoljstvo.

 

Nakon njih, ali ne i poslije njih, velike zasluge pripadaju roditeljima. Voze djecu na trening i s treninga, voze na kampove, natjecanja. Pružaju podršku svoj djeci i najglasnija su ekipa na tribinama gdje god da se pojave. Bez njih, sve ovo ne bi bilo moguće i zato im velika hvala.

 

A kad se uzbuđenja natjecanja stišaju, a medalje zauzimaju svoje mjesto na počasnom mjestu u domu natjecatelja, dok treneri smišljaju trening za sutra, u tišini, gotovo neprimjetno, u prostorijama kluba se i dalje radi. Mame održavaju dvoranu čistom, brišu tatamije, peru svlačionice, ukrašavaju prostorije. Radovima u ljetnim mjesecima proširili smo dvoranu za trening i sad prostorije kluba zauzimaju 400 m2. Svaki vikend treba 3-4 sata vremena da bi se sve to očistilo. I zato mame zaslužuju veliku pohvalu.

 

Zahvale pripadaju i našim donatorima i sponzorima. Ponosni smo na njihovu podršku i uvijek ćemo se truditi opravdati njihovo povjerenje.

 

Prostorije našeg kluba nikad nisu bile samo sportska dvorana za trening. Od samih početaka uređenja, bilo je to mjesto za druženje, uz čaj ili kavu iz termosice, domaće kolače ili kekse, sokove ili nešto jače. Gotovo da nema dana kad se u klubu ne skupi desetak ljudi. Sportaši, osim treninga, ovdje se međusobno druže, igraju se, čitaju, pomažu si međusobno sa školskim zadaćama, igra se stolni tenis. Osim tih svakodnevnih druženja, u klubu se slave sportski rezultati, rođendani članova, zajednički smo dočekali Novu Godinu, ludovali za fašnik. Na Božićnom turniru najmlađih članova skupio se cijeli klub, a Djed Božićnjak je dijelio darove.

 

I za one najmanje, koji još i ne treniraju, tu postoje igračke, tu se crta i igra. Neka djeca su svaki tjedan po nekoliko puta u klubu i oni klub doživljavaju kao svoj. Točno znaju u kojem stolu i u kojoj ladici se nalaze bomboni i nikad se ne stide pitati za papir i olovku ili da im netko natoči sok.

 

Takva je bila naša 2014. godina.

 

Svim članovima, roditeljima, bakama i djedovima, svim prijateljima i pratiteljima, navijačima, suradnicima, svim sponzorima i donatorima (i svima koji će u 2015. to postati) želimo sretnu i uspješnu 2015. godinu!