Lara i Marcel prvaci U23

Lara i Marcel prvaci U23

U subotu 12. listopada u posusedskoj dvorani Sutinska vrela održano je dvostruko PH.
Prvi su na tatami podsusedske dvorane izišli mlađi seniori i seniorke do 23 godine. Na natjecanju je bilo prijavljeno 123 natjecatelja i natjecateljica iz 26 hrvatskih klubova, a naš klub je stigao do izvrsnog rezultata osvojivši po dvije zlatne i srebrne medalje te jednu broncu.

Novi prvaci Hrvatske u uzrastu mlađih seniora su Lara Cvjetko i Marcel Škalec!

Lara je nastupila u kategoriji do 63 kilograma i u četiri borbe zabilježila jednako toliko pobjeda. Najteža borba je bila protiv Katarine Krišto koja je završila u golden scoru Larinom izvanrednom kontrom.
Marcel se s tri ippona u isto toliko borbi gotovo „prošetao“ kategorijom preko 100 kg i pokazao da diže formu za predstojeće europsko U23 prvenstvo.

 

Nove viceprvakinje Hrvatske su Tena Pšeničnjak u kategoriji do 57 kilograma i Katarina Lucija Vuković u kategoriji preko 78 kilograma.
Obje su izgubile po jednu borbu od protivnica iz splitskih Pujanki i ostale na korak od najviše stepenice pobjedničkog postolja.

Posebno zadovoljstvo izazvalo je osvajanje brončane medalje Dominika Jurkovića u najbrojnijoj kategoriji od 73 kilograma u kojoj je nastupilo 19 natjecatelja. Iako je startao porazom, kroz repasaž je stigao do borbe za treće mjesto u kojoj je doslovno u zadnjim sekundama izveo spektakularno bacanje i pobijedio protivnika iz Zagreba. Nekoliko ozljeda dugo ga je držalo izvan pobjedničkog postolja, ali je pokazao da ima i volje i snage za povratak.

 

Zlato Lare Cvjetko i srebra Tene Pšeničnjak i Katarine Lucije Vuković donijele su Profectusu i pokal za ekipno treće mjesto u ženskoj konkurenciji.

 

dominikjurkovicbroncani.jpg
katarinasrebrna.jpg
laracvjetkozlatna.jpg
laracvjetko3.jpg
marcelskaleczlatni.jpg
mladeseniorekbroncaneekipno.jpg
tenapsenicnjaksrebrna.jpg