Lara treća u Berlinu, Tena bez plasmana

Lara treća u Berlinu, Tena bez plasmana

U Berlinu je u subotu i nedjelju 7. i 8. travnja održan svjetski kadetski kup na kojem je nastupilo 588 natjecatelja iz 38 zemalja s tri kontinenta. Uz kadetski kup u Zagrebu, to je jedno od najjačih natjecanja za taj uzrast na Starom kontinentu.

Naše boje branile su Tena i Lara. Tena je nastupila u subotu u kategoriji do 48 kilograma i platila danak neiskustvu. Izgubila je prvu borbu od predstavnice Nizozemske i više nije imala mogućnost nastavka. Tena je tek zakoračila u kadetski uzrast i s više ovakvih natjecanja doći će i iskustvo, a time i bolji rezultati.

U nedjelju je nastupila Lara, aktualna europska prvakinja u kategoriji do 57 kilograma. Prva protivnica je bila višestruka austrijska prvakinja Grabner koja je pružila dobar otpor, ali je Lara pred kraj borbe uspjela baciti protivnicu i tu prednost zadržati do kraja. Slijedeće dvije borbe, protiv predstavnice Poljske i kadetske viceprvakinje Švicarske su bile vrlo izjednačene i nakon predviđenog vremena otišle u „golden score“. Obje borbe je Lara dobila, ali se i dobrano izmorila.

Polufinalna borba je donijela nepoznatu Turkinju Tekin koja je na početku borbe iznenadila Laru i bacila je na waza-ari, a zatim defanzivnom taktikom uspjela obraniti prednost do kraja. Borba za broncu protiv belgijske prvakinje nije bila u Larinom stilu jer Lara nije uspijevala baciti protivnicu, ali ju je prisilila na greške koje su suci kažnjavali. Nakon nešto više od pola borbe, suci su zbog treće kazne diskvalificirali Belgijanku i Lara je osvojila brončanu medalju.

S novih 40 bodova Lara je učvrstila prvo mjesto na svjetskoj kadetskoj ljestvici, a dominaciju dokazuje bodovna razlika. Drugoplasiranoj Japanki Lara „bježi“ za 142 boda, a najbolja Europljanka zaostaje za 442 boda. Iako je kadetska sezona tek na polovici Lara ima osigurano mjesto nositeljice na Europskom prvenstvu koje će se u lipnju održati u Sarajevu.

laraprvasdesnestrane.jpg
preuzmi1111.jpg
preuzmi44.jpg
preuzmi53.jpg
preuzmi73.jpg
preuzmi1111111118.jpg