Lari prva juniorska medalja s ECup-a

Lari prva juniorska medalja s ECup-a

U mađarskom Paksu proteklog vikenda je održan svjetski juniorski kup na kojem je nastupilo 413 natjecatelja iz 28 zemalja s 3 kontinenta, a boje našeg kluba branile su Lara, Helena i Marcel.

 

U prvom kolu kategorije do 63 kilograma Lara je bila slobodna, a u drugom lako pobjeđuje Njemicu Wirth. U četvrtfinalu protivnica je bila prva nositeljica, višestruka prvakinja Ukrajine, Anastazija Antipina. U toj borbi je Lara pokazala da se može nositi s najboljima i pametnom taktičkom borbom odvodi borbu u produžetak. U njemu aktivnija Lara prisiljava protivnicu na treću kaznu i diskvalifikaciju.

Polufinale je donijelo Francuskinju Drid, ali niti ona nije mogla protiv raspoložene Lare koja nakon pola borbe pobjeđuje ipponom.

Finalna borba protiv Ive Oberan iz Dubrovnika je kao i uvijek bila neizvjesna. Ipak, ovog puta Lari je nedostajalo malo strpljenja i taktiziranja pa nakon nešto više od polovice borbe zarađuje treću kaznu i diskvalifikaciju.

Srebrnom medaljom, svojom prvom na juniorskom touru, Lara je ostvarila cilj i osigurala normu za europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo i tako se pridružila Heleni koja je normu osigurala početkom lipnja u Austriji.

 

I Helena je nastupila u Paksu i kao prva nositeljica prvo kolo bila je slobodna. U drugom, protiv nepoznate Ukrajinke Homan, kontrolira borbu i kada je izgledalo da će pobijediti kaznama zbog trenutka nepažnje pada, završava u zahvatu i gubi borbu.

U repasažu pobjeđuje predstavnice Rumunjske i Mađarske, a u borbi za broncu gubi od višestruke prvakinje Italije Calagreti. Tako osvaja „samo“ 5. mjesto i nove bodove za svjetsku juniorsku listu.

 

Marcel se nakon povrede vratio na tatami u svoju kategoriju preko 100 kg. Ždrijeb mu baš nije bio naklonjen i za prvog protivnika je imao vrlo dobrog Nijemca Konea. Do polovice borbe Marcel je dominirao gardom, a nakon nepravedno dosuđene kazne pažnja mu popušta što Nijemac koristi i pobjeđuje bacanjem.

Natjecanja koja slijede vratit će Marcelu sigurnost i pobjede, a do zaključenja liste za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo ima dovoljno vremena da se i Marcel pridruži klupskim kolegicama na ovom natjecanju.

finalnaborbaprotivoberan.jpg
pm47datwyxl5pmbifdecl1o2obnezyyi.jpg
postolje-63laraprvaslijeva.jpg