Nastup Katarine na EP U23

Nastup Katarine na EP U23

U mađarskom Györu je od 2. do 4. studenog održano Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke do 23 godine, a Katarina je predstavljala nš klub. Na natjecanju je nastupilo 296 natjecatelja iz 37 država.

Od samog početka nije dobro krenulo. Ždrijeb je odredio da se u prvoj borbi Katarina bori protiv Tine Radić iz Splita. Njih dvije se vrlo dobro poznaju jer na svakom turniru u Hrvatskoj se susreću i zajedno rade na pripremama. To je trebala biti teška i neizvjesna borba, ali dogodilo se drugačije.

Tina Radić je vrlo brzo izvela napad i Katarina je pala na wazari. U nastavku, na tlu, Katarina izvrsno primjećuje priliku, hvata ruku i kreće u polugu. I kada se već činilo da je Tina predala, sudac prekida borbu i postavlja ih na početne pozicije. Čeka odluku sudaca za stolom koji odlučuju da se borba nastavlja, ali zatim kontrolor suđenja odlučuje da se Katarinu diskvalificira zbog nedozvoljene poluge na dlanu!?

Budući da je to bila direktna diskvalifikacija, prema sucima, zbog akcije suprotne duhu juda, Katarina je diskvalificirana iz cijelog natjecanja i više joj nisu dozvolili borbe.

Naravno da smo bili u nevjerici, a pregledavanjem snimke borbe uvjereni smo da je to bila sudačka pogreška. 

Ne vjerujemo da bi Katarina kolegici iz reprezentacije s kojom je provela i još će provesti mnogo vremena namjerno išla raditi tehniku koja bi je ozlijedila. A da je tome tako potvrđuje i Tina Radić koja je rekla da nije bilo nikakve poluge na dlanu, sama se čudila odluci sudaca i bila spremna nastaviti borbu.