Nova seniorska medalja s europske serije

Nova seniorska medalja s europske serije

U Bratislavi u Slovačkoj se 1. i 2. rujna održao Europski seniorski kup u judu na kojem je nastupilo 365 natjecatelja iz 36 zemalja sa pet kontinenata.

Naša Katarina Lucija nastupila je u kategoriji preko 78 kilograma u konkurenciji 13 natjecateljica, a nastup je obilježilo slabo suđenje na njenu štetu i osvojena nova seniorska medalja.

U prvom kolu protivnica je bila Ruskinja Kondrashova i tu su već stvari sa suđenjem pošle ukrivo. Suci su tolerirali neaktivnost, a kad je Katarina zadobila ogrebotinu zbog metalnog predmeta koji je protivnica imala, umjesto da Ruskinju momentalno diskvalificiraju, suci su nastavili borbu. U nastavku, Ruskinja izvodi zabranjen potez i suci je konačno diskvalificiraju.

 

U drugom kolu Katarina gubi od iskusnije i jače Mađarice Karpati, ali ponovo uz dvojbene sudačke odluke.

U repasažu protiv talijanske viceprvakinje Katarina dominira i pobjeđuje, a u borbi za broncu se suprotstavlja viceprvakinji Mađarske, Nagy Kitty.

U vrlo izjednačenoj borbi ponovo su suci bili presudni faktor. U početku su umjesto kazni Mađarici za lažne napade dodijelili dvije kazne Katarini zbog neaktivnosti, da bi u polovici borbe promijenili kriterij i sudili Mađarici lažne napade. Pojačavajući napade, Katarina je Mađaricu natjerala i na treću kaznu i diskvalifikaciju.

 

Nova, ovog puta brončana medalja sa serije europskih seniorskih kupova i novi bodovi dovest će Katarinu na 8. mjesto Europske seniorske liste.

katarinalucijaprvasdesna.jpg
preuzmi2111.jpg
preuzmi1111111111221.jpg
katarinabratislava2.jpg
katarinabratislava.jpg