PH U16 - Nini treći naslov prvakinje RH!

PH U16 - Nini treći naslov prvakinje RH!

U nastavku subote održano je i Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje – natjecatelji do 16 godina starosti. Na ovom natjecanju je nastupilo 234 natjecatelja iz 41 hrvatskog kluba.

Ponovo su zablistale naše djevojke. Nina Cvjetko je u kategoriji do 48 kilograma s četiri pobjede osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske.

Ovu je sjajnu godinu sjajna Nina završila s naslovima prvakinja u uzrastima mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki!


Do naslova viceprvakinje stigla je njena sestra Jana u kategoriji do 44 kilograma izgubivši u finalu od protivnice iz Splita. Još je jedna Splićanka bila problem za treću profectusovu djevojku. Dora Hrkec je izgubila polufinalnu borbu u kategoriji do 52 kilograma, a u borbi za broncu pokazala i agresivnost i dobru taktiku i pobijedila kaznama protivnicu iz Rijeke.

 

S tri medalje u ekipnom dijelu mlađe kadetkinje Judo kluba „Profectus Samobor“ osvojile su naslov viceprvakinja Hrvatske iz daleko brojnije splitske ekipe.

U muškom dijelu u kategoriji do 55 kilograma Nikola Škalec je stigao do polufinala u kojem je bio bolji i uspio baciti protivnika, ali nije imao potpunu kontrolu i u nastavku akcije nespretno završio u zahvatu iz kojeg nije bilo izlaska. U borbi za treće mjesto Nikola pobjeđuje i osvaja svoju prvu medalju s prvenstava Hrvatske.

 

U najtežoj kategoriji nastupio je Lovro Vitko i prošlogodišnju broncu unaprijedio u naslov viceprvaka. U kategoriji sa 16 natjecatelja Lovro je nanizao 3 sigurne pobjede, a u finalu je morao priznati da je iskusniji protivnik iz Pule ovog puta bio bolji.

dorahrkecbroncana.jpg
janacvjetko.jpg
jananapostolju.jpg
lovrovitkosrebrni.jpg
mladekadetkinjesrebrneekipno.jpg
nikolaskalecbroncani.jpg
ninacvjetkozlatna.jpg