PH za kadete i kadetkinje

PH za kadete i kadetkinje

U subotu, 15. veljače u Opatiji je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u judu za kadete i kadetkinje na kojem je nastupilo je 248 kadeta i kadetkinja iz 40 hrvatskih klubova.

 

Judo klub „Profectus Samobor“ je nastupio s 7 natjecatelja. Dominik Jurković, čiji je nastup zbog ozljede bio upitan do samog natjecanja, je u konkurenciji 23 natjecatelja izgubio tek posljednju, finalnu borbu i osvojio srebrnu medalju. I bez Dominikove ozljede srebro u kategoriji do 60 kilograma je respektabilan rezultat.

 

Katarina Lucija Vuković je u kategoriji iznad 70 kilograma bez problema došla do finala u kojem je izgubila od kadetkinje iz Zadra.

 

Lucija Ivošević je osvojila 5. mjesto, a s obzirom da tijekom priprema nije mogla trenirati punim intenzitetom, to je dobar rezultat.

 

Osim kadeta, priliku za stjecanje iskustva dobili su i mlađi kadeti i mlađe kadetkinje.

Marcel Škalec, Lorena Štengl i Helena Vuković osvojili su 5. mjesta, a Lucija Šinkovec je završila na 9. mjestu.

 

 Dva srebra i čak četiri 5. mjesta kod trenera Matije Frlića ostavljaju miješane osjećaje. Planirane su bile dvije kadetske medalje i to je ostvareno, ali sva osvojena 5. mjesta, uz malo sportske sreće i bez čudnih sudačkih odluka mogla su biti i medalje.

12.jpg
kadetskoopatija.jpg
kadetskoopatija2.jpg
viceprvaci1.jpg