Primanje dobitnika nagrade Ponos Hrvatske u Saboru

Primanje dobitnika nagrade Ponos Hrvatske u Saboru

Predsjednik Sabora RH, Gordan Jandroković primio je dobitnike nagrade Ponos Hrvatske, a među njima i našeg Matiju!

Prenosimo vijest s web stranice Hrvatskog sabora:

Dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu “Ponos Hrvatske” za 2018. godinu, primio je danas predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Čestitao im je u svoje ime i u ime svih zastupnika u Hrvatskome saboru, zahvalio im i iskazao im duboko poštovanje za ono što su učinili te poručio kako njihovi životi imaju itekako smisla jer šalju poruku da se može i bolje i drugačije.

-Pokazali ste ljudskost, plemenitost i dobrotu. Pokazali ste brigu i spremnost žrtvovati se za drugoga. Nema većih vrlina i veće stvari za čovjeka nego kad se žrtvuje i živi za drugoga te kad smisao postojanja nađe u ljubavi i pomaganju, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske. 

Istaknuo je kako ih upravo to što su učinili razlikuje. -Drago mi je da slavimo vašu dobrotu, jer općenito u našem javnom prostoru dominiraju druge teme, ono što je negativno, loše, banalno, glamurozno, materijalno, a zaboravljaju se prave vrijednosti i vrline. Danas je dan kada se svi zajedno poklanjamo vama koji ste to zaslužili, poručio je Jandroković.
 
-Vašim životima, naglasio je, šaljete poruku sunarodnjacima u cijeloj zemlji da se može drugačije i bolje, te da se isplati pronaći smisao u pomaganju drugome i žrtvovanju za druge. Što reći čovjeku koji je riskirao vlastiti život da bi spasio druge ili onome tko svoj život posvećuje brizi za djecu ili bolesne. Teško je tu pronaći riječi za iskazati vam poštovanje, zaključio je predsjednik Sabora čestitajući od srca dobitnicima nagrade na svemu što su učinili.

Nagradu “Ponos Hrvatske” 2005. godine utemeljio je dnevni list “24 sata”, a 2008. godine osnovana je i udruga Ponos Hrvatske za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti. Nagradom se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, poštenje i dobrotu, inspirirali druge te svojom plemenitošću djelovali za boljitak zajednice. 

dobitnicinagrade-ponoshrvatske-14.jpg
dobitnicinagrade-ponoshrvatske-16.jpg
dobitnicinagrade-ponoshrvatske-19.jpg