Profectus cup 2018.

Profectus cup 2018.

U subotu 27.1. je održan je 4. međunarodni judo turnir „Profectus cup – powered by Biobaza“.  Natjecanje je održano u Sportskoj dvorani Samobor čije su tribine izgledale pretijesne za sve koji su došli gledati judaše i navijati za njih.

 

Okupilo se 493 natjecatelja iz 47 klubaova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske u uzrastima djece mlađe od 8 godina, pa sve do kadeta do 18 godina.

 

Prvi je na tatami samoborske dvorane u 9 sati izišao najatraktivniji uzrast kadeta i kadetkinja koji se pripremaju za početak europske kadetske sezone. Najbolji kadeti i kadetkinje nagrađeni su novčanim nagradama i poklon paketima glavnog sponzora.

 

Nakon njih,  jednako atraktivni bili su mlađi kadeti i mlađe kadetkinje koji također imaju pravo nastupa na europskim kup natjecanjima koji se boduju za svjetsku kadetsku listu, kao i na kadetskom prvenstvu RH.

 

Natjecanje je u podne otvorio g. Srećko Gross, osnivač i vlasnik tvrtke Magdis, glavnog sponzora turnira. U govoru g. Gross istaknuo je slijedeće: „Želim da mladi ljudi, baveći se sportom, budu aktivni i zdravi i da tako imaju manje mogućnosti da zastrane u svom životu.“ .

U revijalnom dijelu otvorenja nastupile su Svetonedeljske i Samoborske mažoretkinje te plesačice Plesnog centra Osmijeh iz Zagreba.

 

Nakon otvorenja na tatami su izišli najmanji borci, oni mlađi od 8 godina. U borbama na tlu, prepunim smijeha i suza svi su za hrabrost i pokazano htijenje zasluženo primili medalje.

 

Natjecanje su nastavili nešto stariji u uzrastu do 10 godina, a dva najbrojnija uzrasta, dječaci i djevojčice do 12 i do 14 godina zaključili su natjecanje.

 

Biobaza je za sve natjecatelje i trenere pripremila  posebnu limitiranu seriju gelova za tuširanjem s logom našeg kluba.

 

U ekipnom plasmanu peto mjesto je osvojio Judo klub Pujanke, a četvrti su bili judaši i judašice iz Zagrebačke Judo škole. Treće mjesto na postolju među ekipama osvojila je ekipa Black Belt-a, a drugo Judo kluba Zagreb.

Pehar za prvo mjesto ekipno je ostao kod nas!

 

Osvojili smo 9 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih medalja.

Zlata su osvojili: Marko Čurić, Lara Cvjetko, Jana Cvjetko, te u dvije kategorije Nina Cvjetko, zatim Antonio Hrkec, Marija Lindić te Tena Pšeničnjak, također u dvije kategorije.

Srebrne medalje su osvojili: Rocco Cekuš, Anja Doljanin, Antonio Hrkec, Andrija Klarić, Lena Petrinić, Jana Pšeničnjak i Lovro Vitko.

Brončane medalje osvojili su: Jakov Čurić, Nina Cvjetko, Dora Hrkec, Ivan Lindić, Andrija Paripović, Petra Turk i Lovro Vučinić.

 

Zahvaljujemo pokrovitelju turnira, poduzeću Magdis d.o.o., g. Srećku i Marku Grossu bez čije pomoći ne bismo mogli ovaj turnir organizirati na takvom nivou. Biobaza je pokrovitelj "Profectus cupa" od prvog izdanja i nadamo se da ćemo nastaviti suradnju na obostrano zadovoljstvo.

 

Hvala na pomoći Gradu Samoboru, Samoborskom športskom savezu, Ustanovi športski objekti Samobor, Komunalcu d.o.o. Samobor i njihovim djelatnicima.

 

Sponzorski, kroz donacije ili na neki drugi način organizaciju su pripomogli i Radin grafika, Moja tvrtka, Pekarnica Noć i dan, Knjigovodstveni obrt Hofer i Tehnovent.

 

Medijski je, kao i uvijek, turnir pratio Radio Samobor.

 

Hvala svima na dolasku i nadamo se da se i slijedeće godine vidimo na istom mjestu!

profectuscup2018img9654.jpg
dsc08742.jpg
dsc08736.jpg
dsc08723.jpg
dsc08713.jpg
dsc08711.jpg
dsc08533.jpg
profectuscup2018img0038.jpg
profectuscup2018img9807.jpg
profectuscup2018img9767.jpg
profectuscup2018img9763.jpg
profectuscup2018img9762.jpg
profectuscup2018img9759.jpg
profectuscup2018img9750.jpg
profectuscup2018img9666.jpg
dsc08864.jpg