WJD - Svjetski judo dan

WJD - Svjetski judo dan

U utorak 28. listopada u klubu smo obilježili Svjetski judo dan. Datum je to rođenja Jigora Kana koji je Međunarodna judo federacija proglasila Svjetskim judo danom, s ciljem promocije juda. Svjetski judo dan se obilježava unazad tri godine, a ove smo se i mi pridružili.

 

Osim toga, prilika je bila to i za druženje povodom proširenja dvorane i prve godišnjice kluba. U rujnu su završeni radovi oko proširenja dvorane. Postojeću dvoranu proširili smo na pokrajnju, pa je ukupna površina dvorane udvostručena. Dvorana je dodatno hidroizolirana, a s vanjske strane je postavljena stiroporna fasada. Time je prostor dodatno toplinski izoliran, u dvorani će biti toplije, a računi za grijanje manji. U dvorani je postavljen toplinski izolirani drveni pod, te tatami. Za tatami posebno zahvaljujemo vodstvu Judo saveza Zagrebačke županije. Sve radove su izveli sami članovi i roditelji, financijski nam je pomogla i Zagrebačka županija, a roditelji i donacijama.

 

Osnivačka skupština kluba je održana 17. rujna 2013. godine, a već 30. rujna 2013. godine roditelji su osposobili i namjestili prvu dvoranu i treninzi su se počeli odvijati u novom prostoru. Krajem listopada 2013. u upotrebu su stavljene i svlačionice, pa je ovo vrijeme i vrijeme početka potpunog funkcioniranja naše dvorane.

 

Ta dva, za nas važna događaja, spojili smo ove godine s obilježavanjem Svjetskog judo dana. Bio je to Dan otvorenih vrata Judo kluba „Profectus Samobor“. Najvažniji događaj je bio mali klupski turnir za mlađe članove na kojem su oni pokazali svoje znanje. I, kao što su neki roditelji primijetili, vidjela se ogromna razlika u odnosu na Božićni turnir prošle godine. Bilo je sjajnih borbi i odličnih bacanja, a na kraju su svi nagrađeni prigodnim diplomama. Zahvaljujemo i dragim gostima koji su nam se pridružili u ovom neformalnom druženju.

 

Kao i uvijek, mame su se iskazale, pa je druženje nastavljeno uz veliki izbor izvrsnih kolača.

svjetskijudodan.jpg
plakat2.jpg
107021719083396425234866539612979392897955n1.jpg
prezentacija1.jpg
poziranje2.jpg
mame.jpg
diploma.jpg
zavrsna1.jpg
zagrijavanje.jpg
turnir.jpg
wjdlogo2014.jpg