ZG Open - odlično otvaranje sezone

ZG Open - odlično otvaranje sezone

U subotu 18. siječnja u Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu je održan tradicionalni „Zagreb open“ u organizaciji Judo kluba Panda. Natjecanje je okupilo 549 natjecatelja iz 63 kluba iz 12 europskih zemalja, a iz Profectusa su nastupili juniori i dječaci i djevojčice do 14 godina.

 

U uzrastu djevojčica do 14 godina u kategoriji do 52 kilograma Lena Petrinić je osvojila srebrnu medalju, a u kategoriji do 57 kilograma Nika Slaček je došla do brončane medalje.

 

Među dječacima do 14 godina u kategoriji do 42 kilograma posebno se iskazao Petar Slamar. On je u konkurenciji 20 natjecatelja s tri pobjede stigao do polufinala u kojem gubi od kasnijeg pobjednika, Bugara Todorova, a u borbi za broncu pobjeđuje protivnika iz Vinkovaca.

 

Za Jakova Župančića u kategoriji do 46 kilograma „Zagreb open“ je u cijelosti bio međunarodni turnir. Jakov je do finala stigao pobjedama protiv predstavnika iz Bosne i Hercegovine, te dvojice Mađara. Na žalost, u finalu protiv još jednog protivnika iz Bosne i Hercegovine nije uspio doći do pobjede i osvaja srebrnu medalju.

 

Juniori su nastupali u zajedničkom ždrijebom sa seniorima pa je natjecanje shvaćeno kao jači trening.

 

Dominik je u višoj kategoriji od njegove standardne, s tri pobjede stigao u finale u kojem gubi od natjecatelja iz Kaštela, a još je jedan Kaštelan bio nepremostiva prepreka u kategoriji preko 100 kilograma. U njoj je nastupio Marcel i zabilježio tri pobjede i poraz što je bilo dovoljno za srebrnu medalju.

 

U ženskoj konkurenciji Lorena se vratila natjecanjima nakon oporavka od ozljede i odmah nastavila sa starim navikama. U kategoriji do 70 kilograma stigla je do zlatne medalje pobijedivši i prošlogodišnju seniorsku prvakinju Hrvatske i najavila, nadamo se, uspješan povratak i na natjecanja svjetskog juniorskog kupa.

 

Helena je u kategoriji imala samo jednu protivnicu s kojom je odradila dvije borbe u kojoj je pokazala svoju uobičajenu agresivnost, ne dopustivši protivnici niti malo šanse.

u14nazagrebopenu.jpg
zagrebopen11.jpg